انواع پمپ

فروشگاه اینترنتی که در زمینه تجهیزات صنعتی فعالیت می کند.

انواع پمپ

فروشگاه اینترنتی که در زمینه تجهیزات صنعتی فعالیت می کند.

۱۰ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کانال کشی و همه چیز درباره فیلترینگ در تهویه صنعتی را در این مقاله برررسی خواهیم نمود.

کانال کشی و فیلترینگ در تهویه صنعتی

انواع کانال DUCTS

  •  دستگاه های هود یا ورودی باید بسته به نوع سیستم بایستی به کانال یا سیستم کانال کشی متصل شوند که با هر پیچیدگی سیستم باید طور مؤثر از ورودی هوای حاوی آلاینده ها با کنترل جریان مناسب به خروجی وتخلیه می کند.
  • کانال باید اندازه و مناسب باشد تا جریان درون آن با راندمان بالا و کمترین افت فشار جریان یابد. برای مثال تبدیل هوا به جریان های لمینار (ورقه ای) با مقطع کم به جای تولید آشفتگی.
  • جریان های موجود درکانال ها باید در حدی برای انتقال آلودگی به سیستم خروجی یا فیلتر کردن کافی باشد.
  • نرخ جریان می تواند بسته به ماهیت آلودگی به شدت متفاوت باشد.

نرخ باید بسته به ماهیت آلودگی به اندازه ای کافی باشد تا اجازه ندهدآلاینده ها بر روی دیواره ها مجددا قرار گیرند. و حتما آلودگی به فیلتر یا خروجی منتقل شود. کاهش راندمان جریان در پاره ای آلاینده ها سبب تبدیل شدن کانال به یک خطر احتمالی آتش و یا انفجار، خواهد شد.

شکل کانال ها

کانال با مقطع دایره ای دارای افت کمتری است نسبت به کانال های گوشه دار است. شکل و زوایای کانال ها بر عمل کرد کانال در انتقال جریان بسیار موثر خواهد بود. رعایت قوائد مشخص و استاندارد در کانال کشی الزامی است تا بر کارآیی و عملکرد تهویه اثر منفی نداشته باشد.

تغییر مسیر های با زاویه 90 درجه به شکل لبه دار انشعابات با شکل تقاطعی باعث افت فشار وآشفتکی در جریان هوا خواهد شد.

کانال کشی

روش های کانال کشی

کانال بایستی به درستی سایز شود تا جریان هوای تهویه شده را بدون آشتفگی و ایجاد کمترین صدا از خود عبور دهد. همچنین ساختار آن بایستی جامد و بدون انعطاف باشد. 

کانال کشی

پاک کننده هوا یا فیلتر

این فیلتر یا پاک کننده هوا را از مخلوط هوا وآلاینده استخراج می کند. توجه شود که همه سیستم ها نیاز به تمیز کردن هوا ندارند. تنها مواردی که آلایند ممکن هنگام خروج به سایر آفراد یا به محیط زیست آسیب وارد کند بایستی از فیلتر استفاده نمود. 

انواع پاک کننده ها یا فیلتر ها 


نوع راندمان فیلترینگ مزایا معایب
پارچه ای بالای 99.9% بت نشستن ذرات بر روی پارچه کارایی فیلترینگ بهبود می یابد ایجاد اصطکاک در جریان هوا و شرایط افزایش سایش برای ذرات
سیکلون بسته به اندازه ذرات
5μm particles – 50%
8μm particles – 100%
برای ذرات بزرگ مناسب است و کمترین افت فشار را دارد برای ذرات ریز کارایی مناسبی ندارد
رسوب کننده الکترواستاتیک >5μm – 96%
1to 5μm 20 to 80%
مناسب برای گازهای داغ و خورنده و همچنین برای خنثی کردن محیط هایی با قابلیت انفجار فساد بیولوژیک، برای اسکرابرهای اسیدی یا بازی وجود ندارد
برج اسکرابر سطح تماس زیاد برای واکنش مناسب برای مواد محلول و شناور در آب سروصدا، خوردگی، فساد بیولوژیک
فیلتر کردن از طریق اکسیداسیون ، سوزاندن یا شعله ور شدن برای گازها یا بخارات مناسب گاز و بخارات مخرب برای ذرات جامد مناسب نیست


فیلتر الکترواستاتیک

کانال کشی

فیلتر پارچه ای

کانال کشی

فیلتر سیکلون

کانال کشی

منبع: ویدفکتور

  • vidfactor shop
  • ۰
  • ۰

منبع تحت فشار یکی از مهم ترین اجزاء در سیستم آبرسانی است. این منابع موجب آبرسانی هرچه بهتر و آسان تر می شوند و هم چنین از سرعت و کارکرد غیر ضروری الکتروموتور پمپ آب جلوگیری می کنند. هم چنین، منابع تحت فشار موجب تثبیت سطح فشار آب در ساختمان و بین گردش های پمپ می شوند. این نوع مخازن به منابع دیافراگمی، مخازن پمپ آب و یا مخازن تحت فشار پمپ آب معروف است. معمولا با رنگ ها و برندهای گوناگون در بازار عرضه می شوند. رایج ترین و پرمصرف ترین حجم برای کاربران خانگی منابعی با سایز 24 لیتری هستند و برای یک تا 3 طبقه مناسب می باشند. هم چنین می توان از آنها در این ارتفاع انتظار عملکرد خوبی را داشت. بعد از حجم 24 لیتری، بهترین حجم مصرفی برای ساختمان های چند طبقه که به صورت مشترک از یک پمپ استفاده می کنند، به ترتیب 80-100-150 لیتری است. با توجه به ارتفاع ساختمان، تعداد واحد، فشار مورد نیاز، پمپ آب نصب شده و دیگر پارامترهای مورد نیاز تعیین می گردد.

منبع تحت فشار

انواع منبع تحت فشار

منابع تحت فشار بادی

منابعی گالوانیزه شده هستند که آب و هوا را در یک مخزن آب بزرگ نگه می دارند. تمامی اجزای این نوع منابع تفکیک نشدنی هستند و به این دلیل، سایز بزرگی دارند و گنجایش حجم آب بیشتری را دارند.

منابع تحت فشار دیافراگمی

این منابع ساختاری بسیار فشرده و محکمی دارند و دیافراگم آنها لاستیکی و ثابت است. مکش کمتر آب را از مکش بالاتر از هوای متراکم شده تفکیک می کند. همانطوری که آب در منبع پمپاژ می شود، دیافراگم هوای متراکم شده را تا زمانی که سطح فشار آب به حد لازم برسد، هل می دهد. سپس پمپ خاموش می شود. این روند موجب ثابت ماندن فشار آب در ساختمان می گردد. در هنگام مصرف آب، دیافراگم مجددا به حالت اول بر می گردد ( با همان فشار ثابت ).

منابع تحت فشار بالنی

 این نوع منابع بسیار شبیه به منابع دیافراگمی هستند. با این وجود، آنها دارای بالنی در انتهای منبع هستند که آب تحت فشار را نگه می دارد. همانند منابع تحت فشار دیافراگمی، زمانی که پمپ فشار آب را بالا می برد، بالن تحت مکش هوای فشرده باد می شود. تا جایی که فشار در نقطه مورد نظر به حداکثر برسد. در نهایت پمپ خاموش می شود. در هنگام مصرف آب،‌ هوای فشرده شده باد بالن را خالی می کند. فشار به حالت اولیه خود بر می گردد و مجددا پمپ راه اندازی می شود.

نحوه عملکرد منابع تحت فشار

منبع تحت فشار

این نوع منابع با داشتن تیوپ داخل منبع، موجب هدایت آب پرفشار به داخل لوله ها توسط باد متراکم موجود در منبع  می شوند. کارکرد آنها به صورتی است که فلنج لبه بین منبع و فلنج گیر می کند و باعث آب بندی آن می شود. آب که با فشار پمپ به داخل منبع هدایت شده است در هنگام باز شدن شیر تخلیه می شود. اگر شما بیش از حد مصرفی ذخیره شده در منبع را بخواهید،‌ سپس پمپ روشن شده و مجددا نیاز شما را برطرف خواهد کرد. فشار باد درون منابع دیافراگمی بستگی به تعداد طبقات ساختمان و متراژ و تعداد واحدها و سایر پارامترها دارد. ولی به طور نسبی بین 20 تا 45 psi قرار می گیرد.

سایز کردن منبع

 سایز منبع بسیار مهم است. منابع تحت فشار سایز های مختلفی دارند و انتخاب یک منبع با سایز مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.منبع تحت فشار

  • منبع بسیار کوچک موجب کارکرد هرچه بیشتر پمپ می شود.
  • کارکرد متناوب پمپ (خاموش و روشن شدن پمپ) موجب خرابی زودرس پمپ می شود.

شاید این سوال برای همه ما به وجود بیاید که چرا برای واحد های بیشتر منبع های بزرگتری را انتخاب می کنیم. آیا فشار آب بیشتری را نیاز داریم؟ در حقیقت این طور نیست. منبع تحت فشار به هیچ عنوان با فشار آب ارتباطی ندارد. همواره این پمپ است که فشار آب را تامین می کند. منبع تحت فشار تنها به ذخیره آب در هنگام خاموش بودن پمپ می پردازد و از مصرف برق بیش از حد جلوگیری می کند. هم چنین موجب تنظیم گام های روشن و خاموش شدن اتوماتیک پمپ می شود. هرچه قدر منبع تحت فشار بزرگتر باشد، پمپ آب بیشتری را ذخیره می کند و دیرتر روشن می شود. در این صورت عمر منبع تحت فشار بالاتر می رود.

مزایای منابع تحت فشار

  • عمر منابع دیافراگمی لاستیکی در برابر سایش، زنگ زدگی و پوسیدگی به دلیل صاف بودن جداره داخل مخزن بسیار طولانی می باشد.
  • این منابع کاملا بهداشتی هستند و ظاهری زیبا دارند.
  • در هنگام ضربه آب برای خاموش و روشن شدن،‌ موجب کنترل پمپ می شوند.
  • این منابع موجب می شوند تا اصطکاک پمپ آب پایین آمده و مقدار فشار لازم برای خروجی آب مصرفی ایجاد شود.
  • دارای تیوپی مقاوم هستند که از انبساط آب جلوگیری می کنند، و تغییری در طعم و مزه آب مصرفی ایجاد نمی کنند.
  • از افزایش فشار و خطرات آن در سیستم پکیج جلوگیری می کنند.

منبع: ویدفکتور

  • vidfactor shop
  • ۰
  • ۰

آچار فرانسه: این ابزار نخستین بار توسط یک مهمندس انگلیسی با نام ریچارد کلابرن اختراع شد. به همین دلیل در بسیاری از کشور های اروپایی مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا آچار انگلیسی نامیده می شود. در برخی کشورها به آن آچار سوئدی نیز می گویند. چرا که یک مهندس سوئدی به نام جان پتر جانسون در سال 1891 با تغییراتی آن را بهبود بخشید و آن را به نام خود ثبت کرد. این آچار نمونه تکامل یافته ای از آچار اولیه کلابرن بود. در برخی کشورها مانند ایران، لهستان، مجارستان، اسلونی و رومانی به آن آچار فرانسه می گویند.

آچار فرانسه

آچار فرانسه نوعی آچار تخت با دهانه (فک) متغیر است. این آچار به مهره چهار گوش و شش گوش می خورد. دارای فک است که دهانه آچار را تشکیل می دهد. یک فک ثابت و دیگری فک متحرک که فک متحرک آن با چرخاندن یک پیچ حلزونی شکل در وسط آچار به حرکت در آمده. بر روی شیار تعبیه شده روی بدنه جابجا می شود. 

آچار فرانسه

کاربرد آچار فرانسه

از این آچار برای باز و بستن پیچ ها و مهره با سایز هایی در رنج یا محدوده باز و بسته شدن فک  آچار می توان استفاده نمود. ابعاد فک و طول آچار با میزان و ساتیز باز شدن فک آچار متناسب است. هرچه دهانه فک بزرگتر باشد طول آچار و ضخامت آن بیشتر خواهد شد.

تقسیم یندی آچار

این نوع آچار به دو نوع اصلی تقسیم بندی می شود. آچار فرانسه با مصارف عمومی که معمولا بدنه آن با کرم آبکاری شده است. نوع صنعتی آن که جنس آن از فولاد ویژه و بسیار مقوم است که رنگ تیره آن مشخصه مهم آین نوع آچار است.

آچار فرانسه

آچار فرانسه

هنگام استفاده از آچار فرانسه بایستی به این نکته توجه نمود که چه در زمان باز کردن و چه در زمان بستن پیچ توسط آچار فرانسه چهت آچار به گونه ای باشد که فک متحرک در جهت گردش باشد. مانند شکل:

آچار فرانسه

سایز آچار فرانسه

این آچار در سایز های4 ، 6 ،8 ،10، 12 ، 15 ، 18 ،24 طول آچار  وجود دارد. که دهانه فک آنها ماکزیمم تا

13 ،19 ،27 ،30 ،33 ،43 ،54 ،62 میلی متر باز می شود. و پیچ هایی با این سایز ها را می تواند باز یا بسته نمایند.

آچار فرانسه

چند نکته کاربردی در مورد آچار فرانسه

  • از این آچار برای گشتاور و اعمال نیروی محدود استفاده کنید.
  • هنگام استفاده از آچار از جذب بودن دهانه آچار اطمینان حاصل کنید. چرا که آزاد بودن آچار سبب لغزش آچار و له شدن و آسیب به مهره یا گل پیچ خواهد شد.
  • برای پیچ های با جنس نرم مانند برنج یا برنز از این آچار استفاده نکنید.
  • به سایز پیچ و سایز آچار هنگام استفاده از آچار توجه داشته باشید. چرا که سایز برزگ آچار ممکن است باعث بریدن پیچ در اثر اعمال نیروی بیش از حد شود.
  • در نظافت آچار دقت فرمایید حدآقل سه ماه یک بار مقدار کمی فک متحرک و پیچ حلزونی آن را روغنکاری نمایید.

منبع: ویدفکتور

  • vidfactor shop
  • ۰
  • ۰

سیستم تهویه محلی Local Ventilation: در یک سیستم تهویه 3 شکل از فشار وجود دارد:

  • فشار استاتیک (static pressure): در یک سیستم تهویه فشاری است که هوا در تمامی جهات به صورت یک نواخت به جدار کانال اعمال می کند. فشار استاتیک در واقع همان انرژی پتانسیلی است که در کانال تبدیل به افت فشار می شود. این فشار در قسمت مکش به صورت فشار منفی و در قسمت دمش فشار مثبت است.
  • فشار سرعت (velocity per): فشاری است که در اثر سرعت جریان حرکت هوا به وجود می آید. این فشار همواره مثبت است (اگر هوا ساکن باشد این فشار صفر خواهد بود ولی فشار استاتیک چه در حال سکون یا جریان هوا همواره وجود دارد).
  • فشار کل (total per): مجموع فشارهای استاتیک و سرعت را گویند.                              TP=VP+SP
  • افت فشار (friction loss) : جریان هوا در داخل کانال موجب اصطکاک بین هوا و جداره کانال می شود. این اصطکاک باعث می شود  که مقداری از انرژی حرکتی هوا صرف خنثی کردن این اصطکاک شده و نهایتا تبدیل به حرارت شود. هر قدر سرعت حرکت سیال در کانال زیادتر باشد اصطکاک بیشتر و در نتیجه افت فشار بیشتر خواهد بود.

سیستم تهویه محلی Local Ventilation

نکته: چون در یک سیستم تهویه محلی در مقاطع مختلف کانال سرعت همواره بایستی ثابت بماند، یعنی فشار سرعت ثابت است. از طرفی چون فشار سرعت تبدیل به افت فشار می شود. لذا فشار استاتیک به فشار سرعت تبدیل شده و آن را جبران می کند تا مقدار VP ثابت بماند. بدین ترتیب فشار سرعت ثابت مانده و فشار استاتیک به افت فشار تبدیل می گردد.

هود (HOOD):

عبارت است از جمع آورنده ی هوای آلوده یا به عبارت دیگر دهانه ای است که به وسیله آن هوای آلوده جذب و به سیستم راه پیدا می کند. باید بدانید که مهم ترین قسمت یک تهویه موضعی همان هود است.

کاربرد هود در سیستم تهویه محلی

  1. دهانه مخروطی مکش دود جوشکاری
  2. هود کابینت آزمایشگاهی
  3. کابینت حفاظتی بیولوژیک
  4. اطاقک پاشش رنگ
  5. اطاقک باد (دوش باد)
  6. قیف پرکن تهویه شده
  7. سیستم جمع آوری گرد وغبار در کارگاه نجاری
  8. دستگاه های پرکن مواد فرار
  9. هوذ های منعطف / سیار
  10. محفظه های سند بلاست
  11. هود سیار با فیلتر 

در طراحی و یا انتخاب یک هود بایستی به مواردی مانند: شکل، اندازه، میزان جریان هوای لازم و محل قرار گرفتن هود توجه بسیار نمود. چرا که هر یک از این عوامل تاثیر مستقیم بر عملکرد سیستم تهویه خواهد داشت.

  • ۰
  • ۰

پمپ آب سانتریفیوژ از جمله پمپ های متداول در انتقال آب و انواع مایعات می باشند ، که از انرژی جنبشی استفاده می کنند. نیروی گریز از مرکز مایع را با فشار از چشمی پروانه و از جایی که وارد لوله می شود، خارج می سازد. فشارهای متفاوتی می توانند با تغییر سرعت پروانه، استفاده از پروانه بزرگتر و یا با افزایش تعداد پروانه ها ایجاد شوند. پروانه و مایع پمپاژ شده از قسمت خارجی به وسیله مکانیکال سیل ها تفکیک شده اند. محور شفت و بار محوری یاتاقان ها مانع حرکت شفت و کاهش اصطکاک در چرخش می شوند.

پمپ آب سانتریفیوژ چیست؟


پمپ آب سانتریفیوژ

پمپ آب سانتریفیوژ با توجه به موارد زیر طراحی شده اند:

تعداد لوله های مکنده ( تک مکنده یا دو مکنده)
تعداد پروانه ها ( تک پروانه، دو پروانه یا طبقاتی)
کارکرد یا بازده خروجی
پروانه ها ( نوع، تعداد پره ها)
بیشتر پروانه ها تنها در یک جهت ترتیب یافته اند و به آن ها تک مکنده می گویند. مدل هایی با جریان یا گردش بالا از پروانه هایی استفاده می کنند که از هر دو جهت مکندگی داشته باشند و به آن ها دو مکنده می گویند.

انواع پروانه ها:

راندمان و کارائی پمپ آب سانتریفیوژ توسط پروانه تعیین می شود. پره ها طبق شرایط جریان طراحی شده اند . شکل ذیل انواع پروانه های اصلی را نشان داده است.

پروانه های باز:

پره ها بدون هیچ فرم خاص  یا پوششی به طوقه یا چرخ مرکزی متصل شده اند و به طور مستقیم بر روی شفت نصب شده اند. پروانه های باز ساختاری ضعیف دارند و به میزان های بالاتری از NPSHR نیازمندند. آن ها به نوعی در پمپ های ارزان قیمت با قطر کم به کار می روند. این نوع پروانه ها نسبت به پروانه های باز در برابر سایش و فرسودگی حساس تر می باشند،‌ بدین ترتیب، راندمان و کارائی آن ها به سرعت تحت شرایط فرسایشی کاهش می یابد.

پروانه های نیمه باز:

این نوع از پروانه ها در پشت خود پوششی دارند،‌ که تکیه گاه پره ها است و مقاومت مکانیکی را افزایش می دهد. پروانه های نیمه باز در پمپ های متوسط با پمپاژ مایعاتی، با مقادیر کمی از ذرات معلق استفاده می شوند. آن ها از راندمان بالاتری برخوردارند وبه میزان کمتری از NPSHR نسبت به پروانه های باز نیازمندند. وجود شکاف میان پره های پروانه و بدنه اهمیت دارد. اگر این فضای خالی خیلی بزرگ باشد، لغزش رخ خواهد داد و در نتیجه موجب کاهش کارائی می شود.

پروانه های بسته پمپ آب:

پروانه های بسته دارای پوشش رو و زیر برای حداکثر قدرت ممکن می باشند. این نوع پروانه ها در پمپ های بزرگ با کارائی های بالا و NPSHR پایین به کار می روند . آن ها می توانند در انتقال سیالات حاوی ذرات معلق استفاده شوند. نوع پروانه بسته از پرمصرف ترین پروانه ها برای پمپ آب سانتریفیوژ و نیز انتقال مایعات تمیز می باشد. آن ها بر رینگ های سایشی پروانه و بدنه پمپ تکیه کرده اند. رینگ های سایشی از فشار لوله ورودی پمپ تفکیک شده اند و موجب کاهش بارهای محوری می شوند و به راندمان بالای پمپ کمک می کنند.

  • ۰
  • ۰

آچار بکس نوعی از آچار است که دارای یک دسته مخصوص یا آچار جغجغهای است. تعدادی سری یا ساکت دارد که استوانه ای شکل است.  در یک طرف این سری‌ها یا استوانه ها یک سوراخ چهار گوش قرار دارد. در سوی دیگر استوانه سوارخی مطابق با شکل گل پیچ که می تواند چهار گوش، شش گوش، هشت گوش یا 12 گوش باشد. در سایزهای مختلف بر حسب اینچ یا میلی متر مشخص شده است.

آچار بکس چیست

آچار بکس یا آچار جغجغه، دارای یک زبانه مکعب مستطیل شکل به اندازه سوراخ چهار گوش روی سری‌ها یا سوکت ها است. با داشتن یک ساچمه مجهز به فنر قابلیت اتصال به انواع سری‌ها را دارا است. با توجه به اینکه این سری‌ها دارای شکل استوانه ای هستند، این نوع از آچار برای پیچ‌هایی که در انتهای لوله ها یا جایی که امکان چرخش دسته آچارهای معمولی وجود ندارد، بسیار مناسب بوده. و در مواردی تنها راه بستن یا باز کردن پیچ ها و مهره در این گونه موارد است.

عملکرد آچار بکس

عملکرد آچار بکس درست مانند آچار رینگی است که در آن، لغزش آچار از روی سطح مهره توسط تعدادی شیار کنترل میشود. تعداد این شیار ها 4،6، 8، یا12 شیار است که نوع 12 شیاره آن رایج تر است.

آچار بکس

ساختمان آچار بکس

در انتهای آچار بکس، یک شکاف مربعی شکل به ضلع3/4، 1/2 ،3/8 ،1/4 ،اینچ  وجود دارد. دسته بوکس ،هندلی و یا جغجغه ای، انواع  رابط ها، در آن قرار می گیرد. این گروه از آچار ها دارای تنوع زیاد در متعلقات و رابطه هستند که قدرت انعطاف زیادی در استفاده از این آچار ها به کاربر می دهد. آچار بکس ها دارای انواع دسته شامل دسته ساده، نوع هندلی، جغجغه ای است. رابط ها شامل رابط ثابت در سایز های کوتاه متوسط و بلند و رابط انیورسال می شود.آچار بکس نوعی از آچار است که دارای یک دسته مخصوص یا آچار جغجغهای است. تعدادی سری یا ساکت دارد که استوانه ای شکل است.  در یک طرف این سری‌ها یا استوانه ها یک سوراخ چهار گوش قرار دارد. در سوی دیگر استوانه سوارخی مطابق با شکل گل پیچ که می تواند چهار گوش، شش گوش، هشت گوش یا 12 گوش باشد. در سایزهای مختلف بر حسب اینچ یا میلی متر مشخص شده است.

 آچار بکس

آچار بکس

کاربرد آچار جغجغه ای یا بکس

آچار بکس رابرای باز و بسته کردن پیچ و مهرههایی که نیاز به اعمال نیروی زیادی دارند. همچنین باز کردن پیچهایی که با آچار تخت به هر شکل امکان پذیر نیست یا موجب آسیب یا خراب شدن و له شدن سر پیچ و مهرهها میشوند با توجه به آفزایش سطح تماس آچار و گل پیچ یا مهره مورد استفاده قرار می‎‎گیرد. در مواقعی که محل قرار گرفتن پیچ و مهره به گونه ای است که دسترسی به آن با سایر آچارها امکان پذیر نمی باشد از آچار بکس استفاده میشود.

این آچار معمولا برای باز کردن و بستن مهرههای داخل شیارها و شمع های موتور، به خوبی قابل استفاده است. همچنین  در صورتی که برای باز و بسته کردن مهره یا پیچ به سرعت عمل نیاز باشد، به خوبی می توان از آچار بوکس جغجغه ای استفاده کرد. سایز آچارهای بکس معمولاً از 6 تا 30 میلیمتر می‎‎باشد.

آچار بکس

همچنین آچار بکس ها به دو گروه اصلی شامل پایه کوتاه و پایه بلند دسته بندی می شوند. بکس های پایه بلند برای مواردی که پیچ ها در شیار های عمیق قرار گرفته می توان از بکس های پایه بلند استفاده نمود.

آچار بکس جغجغه ای

همچنین آچار بکس ها به لحاظ نوع کاربرد و آلیاژ به دو گروه فشار قوی و نوع آلیاژ کرم دسته بندی می شوند. نوع فشار قوی برای گشتاور های بالا ساخته شده است که رنگ تیره آن مشخصه شناسایی آنها بشمار می آید.

آچار بکس

منبع: ویدفکتور

  • ۰
  • ۰

تهویه صنعتی :ایجاد و برقراری سیستمی است تا با استفاده از آن ذرات آلاینده شامل گرد و غبار،‌بخارات، دود و گازهای شیمیایی از طریق تأمین هوای تمیز و بدون آلودگی مضر  و یا تخلیه هوای آلوده از محیط کار خارج نمود و از تماس کارگران با مواد خطرناک در  محدوده و مقدار بیش از حد مجاز جلوگیری نماید.

تهویه صنعتی industrial ventilation

تهویه صنعتی به دو روش صورت می گیرد.

  • تهویه رقیق سازی  Dilution Ventilation
  • تهویه موضعی  local ventilation       

تهویه صنعتی

تهویه رقیق سازی Dilution Ventilation

یعنی رقیق کردن هوای آلوده به وسیله هوای پاک و تمیز و کاهش نسبت مواد  به حد مجاز در موارد زیر از آن می توان استفاده کرد

1- میزان سمی بودن ماده آلوده کننده کم باشد. در صورت بالا بود درصد سمی بودن ماده آلوده کننده چون کنترل بر روی نفاط تجع یا یکنواختی لحظه ماده آلوده کننده وجو ندارد پس این روش در این موارد مناسب نیست

2- منبع تولید آلودگی در نزدیکی  کارگر نباشد. با زمان بر بودن کاهش سطح آلودگی  اگر کارکنان در نزدیکی منبع آلودگی باشند دچار آسیب خواهند شد.

3- تراکم مواد آلوده کننده در هوا محیط  زیاد نباشد. به دیلی زمان بر بودن عملکرد سیستم  ممکن تا رقیق شده آلوده کننده به افراد و کارکنان آسیب برسد

4- مواد آلوده کننده به شکل گاز یا بخار باشد(نه گرد و غبار) چرا که آلودگی ناشی از گردو غبار را با رقیق سازی نمی توان کاهش داد

5- آلاینده به طور یکنواخت در محیط پراکنده شود. و نقاط تجمع موضعی مواد آلوده کننده وجود نداشته باشد

6- شرایط آب و هوایی معتدل باشد. چرا که گرم یا سرد بودن بیش از عملکرد این سیستم را تحت تاثیر قرار می دهد.و در مواردی مختل می کند.

7- به وسیله تمیز کننده نیاز نباشد. با رقیق سازی آلودگی به محدوده مجاز برسد و  برای ایجاد محیط تمیز به خنثی کننده جدا کننده و .... نیاز نباشد.

روش های رقیق سازی

تهویه طبیعی natural vent

سیستم های تهویه طبیعی با موفقیت در چند ین مورد  کاربردی، استفاده شده است از جمله:

مدارس ، بیمارستان ها ،فروشگاه های بزرگ و مراکز خرید،ساختمان های اداری و انبارها. مزایای بسیاری در استفاده سیستم های تهویه طبیعی وجود دارد.

مزیت استفاده از آب و هوا ی فضای باز  خارج ساختمان با هدف :

  • بازده بالاتر انرژی
  • بهبود  کیفیت محیط کار و زندگی در داخل ساختمان
  • ایجاد پتانسیل کاهش هزینه
  • کاهش هزینه نگهداری و تعویض و تعمیر ات
  • سازگاری با  نور روز و نور آفتاب
  • افزایش محدود آسایش و رفاه حرارت
تهویه مکانیکی mechanical vent 

در این روش معمولاً با استفاده از فن های محوری هوا جابجا می گردد و خود به چند دسته تقسیم  می شود.

الف- تهویه مکانیکی دمشی بدون جهت مشخص

تهویه صنعتی

ب- تهویه مکانیکی مکشی بدون جهت مشخص

تهویه صنعتی

ج- تهویه دمشی جهت دار

تهویه صنعتی

د- تهویه مکانیکی مکشی- دمشی

تهویه صنعتی

به طور کلی تهویه رقیق سازی  مکانیکی کاربرد بیشتری در محیط کار و صنعتی دارد.

این تهویه با یکی از دو هدف زیر در محیط کار مورد استفاده قرار می گیرد.

1- کاهش میزان آلودگی و رساندن آن به حد TLV یا کمتر. threshold limit values (مقادیر حد آستانه)

2- کاهش میزان گازها و بخارات قابل اشتعال یا انفجار و رساندن آن به حد LEL یا کمتر.

در هریک از اهداف فوق اصول زیر بایستی د رتهویه رقیق سازی  رعایت شود.

1- مقدار هوای لازم جهت رقیق کردن هوا و تأمین دو هدف فوق فراهم گردد.

2- محل خروج آلودگی حتی الامکان نزدیک سرچشمه آلودگی باشد.

3- مسیر عمودی هوای تهویه طوری باشد که سرچشمه آلودگی بین کارگر و خروجی قرار گیرد.

4- از ورود مجدد هوای خارج شده به داخل سالن جلوگیری بعمل آید.

تهویه مؤثر: وقتی سیستم تهویه در حال کار است  و هوا را از محل خارج می کند، تمامی این هوا حاوی آلودگی نبوده و مقداری از هوای تمیز را نیز به همراه هوای آلوده از محیط خارج می کند. تهویه مؤثر میزان هوایی است که تمامی آلودگی را با خود حمل نموده و از محیط خارج می سازد و برابر است با:

تهویه صنعتی

K ضریب ثابت تهویه مؤثر است می باشد که  (هر قدر کمتر باشد یعنی تهویه مؤثرتر است). به این ضریب (K) ، ضریب ایمنی هم گفته می شود زیرا داریم:                  Q=KQ

میزان K به عواملی نظیر شدت سمیت آلاینده، توزیع تهویه در محل، نوع فرآیند و نوع تولید آلودگی میزان تهویه طبیعی، محل استقرار پرسنل و ... بستگی دارد. مثلاً هرچه سمیت ماده بیشتر باشد K بیشتر خواهد بود.

تهویه موضعی  LOCAL VENTILATION

  • تهویه موضعی یعنی گرفتن و به کنترل در آوردن آلودگی در منبع تولید و انتقال آن به خارج از محیط کار و تصفیه هوا در صورت نیاز .
  • این سیستم در مقایسه با روش تهویه رقیق سازی  کارایی بالاتری دارد و به میزان جابجایی هوای کمتری نیز نیازمی باشد.

اجزاء این سیستم عبارت است از:

  • 1- هود (یک یا چند هود)
  • 2- کانال های انتقال
  • 3- وسیله تمیز کننده هوا
  • 4- فن
  • 5-دودکش

لازم به تذکر است که تعداد و نوع لوازم و تجهیزات مورد استفاده ممکن است از نظر شکل و ساختار بر اساس نوع طراحی و شرایط کار متفاوت باشد .

تهویه صنعتی

منبع: ویدفکتور

  • vidfactor shop
  • ۰
  • ۰

روغن موتور: روانکاری به عنوان علم تسهیل حرکت نسبی سطوح در تماس با یکدیگر تعریف شده است. روانکار ماده ای جامد، نیمه جامد، مایع و یا گاز است که برای کاهش اصطکاک بین دو سطح در بین آن ها قرار می گیرد. روانکارها را در یک نگاه کلی می توان به دو دسته روانکارهای خودرو و روانکارهای صنعتی تقسیم کرد:

روانکارهای صنعتی به سه دسته عمده روغن های صنعتی، گریس ها و روانکارهای ویژه تقسیم می شوند.

انتخاب روغن موتور مناسب

روغن موتور

روغن موتور از دو جزء تشکیل شده است:  

1- روغن پایه 

 2 ادتیو یا افزودنی

روغن پایه موجب می شود که روغن موتور، روانکاری قسمت های متحرک را انجام دهد تا اصطکاک کاهش یابد. ولی از آنجاییکه روغن به تنهایی برای حفاظت موتور کافی نمی باشد. بنابراین از مواد دیگری به منظور جلوگیری از خراب شدن روغن پایه تحت شرایط دمایی موتور و هم چنین حفاظت بیشتر موتور استفاده می نمایند.

مواد افزودنی روغن موتور

  1. ادتیوهای پاک کننده: برای پاکیزه نگهداشتن موتور استفاده می شود. چون آلودگی های مختلف را در حالت معلق نگه می دارد و مانع از نشستن آن ها بر روی قطعات موتور می شود.
  2. بازدارنده های خوردگی و زنگزدگی: موتور را از آب و اسیدهای تشکیل شده محافظت می نماید.
  3. آنتی اکسیدان ها: از اکسیداسیون روغن و درنهایت تشکیل لجن جلوگیری می نماید.
  4. مواد ضد سایش: یک فیلم روی سطح فلز تشکیل می دهند تا از برخورد فلز  فلز جلوگیری نمایند.
  5.  اصلاح کننده های ویسکوزیته و کاهشدهنده انتظار ریزشبه جریان روغن موتور کمک می کند.

روغن های موتوری از لحاظ گرانروی به دو گروه دسته بندی می شوند:

مقاومتی که یک روغن نسبت به جاری شدن به علت اصطکاک داخلی مولکول های آن از خود نشان می دهد، گرانروی (ویسکوزیته) نامیده می شود.

  1. روغن مونو گرید: روغنی است که توانایی کار کردن در دمای بالا یا پایین را دارد.
  2. روغن مالتی گرید: این روغن ها که به چهار فصل معروف می باشند. توانایی کارکرد در دمای بالا و پایین را توامان دارا هستند.

روغن های تک درجه ای مانند 20 ، 30 ، 40 ،در موتورهای جدید منسوخ شده است. و روغن های مالتی گرید، امروزه کاربردی غالب دارند. روغن های چند درجه ای که با حرف)نشانه زمستان(و دو عدد واقع در چپ و راست مشخص می شوند، مانند 42 52 ، 15 22 از لحاظ کاری مناسب تمام فصول هستندعدد سمت چپ ، معیاری از گرانروی روغن در دمای پایین و عدد سمت راست، گرانروی در درجه حرارت بالا را نشان می دهند

گرانروی روغن معمولاً در دمای40 و 100 درجه سانتی گراد اندازه گیری می شود. در طبقه بندی انجمن نفت آمریکاAPI برای نشان دادن سطح کیفیت روغن موتور از یک نشان دو حرفی استفاده می شود. حرف اول نشاندهنده نوع موتور است، یعنی خودروهای بنزینی در گروه S و خودروهای دیزلی در گروه C ) خودرو های تجاری(طبقه بندی می شوند.حرف دوم در هر دسته ارائه دهنده کارایی آن طبقه است، به عبارت دیگر سطح کیفیت روغن با بالا رفتن حروف الفبا افزایش می یابدبه این مفهوم که حرف پایین ترین سطح کارآیی را نشان می دهد و با بالا رفتن حروف، سطح کارآیی نیز افزایش خواهد یافت.

انتخاب روغن موتور مناسب

دو عامل مهم برای شناسائی و انتخاب روغن موتور وجود دارد:-سطح کیفیت یا استاندارد روغن ، مثل : API SG / CD

-درجه گرانروی روغن، مثل: SAE 20 W 50

این دو عامل زبان مشترک بین سازندگان خودرو ، تولیدکنندگان روغن و مواد افزودنی و مصرف کنندگان است.

-سازنده خودرو، روغن مناسب رابه کمک علائم مربوط به دو عامل فوق در دفترچه راهنمای خودرو معرفی می کنند.

-تولیدکنندگان روغن علائم مذکور را روی ظروف روغن می ‏نویسند.

-مصرف کننده به کمک دفترچه راهنما و نوشته های روی ظرف، روغن مناسب را شناسائی، انتخاب و مصرف می کند.

سطح کیفیت Performance Level

سطح کیفیت یا سطح کارآئی‏ نشان‏دهنده چگونگی استاندارد روغن است. در واقع سطح کیفیت هر روغن موتور (که با علائم خاصی معرفی میشود) معین میکند که آن روغن برای چه موتوری و چه خودروئی( چه مدلی و با چه سوختی و  ) مناسب است. 

مثال: API SJ

انتخاب روغن موتور مناسب

سطوح کیفیت API برای روغن موتورهای بنزینی

انتخاب روغن موتور مناسب

انتخاب روغن موتور مناسب

انتخاب روغن موتور مناسبانتخاب روغن موتور مناسب


منبع: ویدفکتور

  • vidfactor shop
  • ۰
  • ۰

لازمه یک سیستم کار آمد تهویه هوای سرد، گرم و تخلیه هوا انتخاب و کاربری مناسب فن است. نوع فن های که عموما مورد استفاده هستند شامل نوع سانتریفیوژ و نوع محوری اکسیال است.

شناخت انواع فن و مبانی آن

فن سانتریفیوژcentrifugal fan

در این نوع از فن­ و هواکش ها، هوا از بخش پروانه به سمت پره­ ها حرکت کرده و انرژی جنبشی آن زیاد می­ شود. این انرژی جنبشی قبل از ورود به بخش discharge به انرژی فشاری تبدیل شده و در نتیجه فشار هوا بالا می­ رود. هوا به صورت شعاعی ای ( گریز از مرکز ) در اطراف پروانه پرتاب می شود. برای جهت دادن به حرکت و فشار ایجاد شده نیاز به یک محفظه حلزونی شکل است.

axial fan فن­ های اکسیال ( محوری)

همانطور که از نامشان پیداست، جریان هوا را در طول محور خود به حرکت درمی­ آورند. هوا پس از عبور از پره­ ها، در اثر نیروی لیفت حاصل از ایرودینامیک، پرفشار شده و تغییر مسیر می­ دهد و پس از عبور از مسیر خروجی مجددا تغییر جهت داده و در نهایت در مسیر سرعت ورودی به فن، از آن خارج می­ شود. 

شناخت انواع فن و مبانی آن


این فن­ ها توانایی تولید فشارهای بالا را با بازده زیاد داشته و با بیشتر شرایط فرایندها کاربردی سازگاری دارند که این یکی از مزیت­ های مهم نوع از فن ها می باشد.

فن­ های سانتریفوژ بر اساس نوع پره به چند دسته زیر تقسیم می­ شوند:

پره­ های ایرفویل (AF )

پره های Airfoil (AF) دارای سطوح و لبه های صاف و صیقلی هستندکه این باعث می شود تا آشفتگی  یاturbulence به میزان زیادی کاهش یافته این شرایط کاهش عمده ای در میزان صدا ایجاد شده و افزایش بازده سبب می شود.

شناخت انواع فن و مبانی آن

شناخت انواع فن و مبانی آن

انحنا رو به عقب ( BC )backward curved

در این نوع فن ها گردش پروانه در جهتی است که پشت به انحنای داخلی تیغه ها یا پره ها است. فن­ های BC دارای راندمان کمتری نسبت به فن­ های ایرفویل هستند و می ­توانند گازهای که دارای ذرات هستند را نیز  انتقال دهند. چنانچه غلظت مواد همراه سیال یا گاز بالا باشد پره­ های شعاعی یا مستقیم در نوک مناسبتر می باشند.

  • ۰
  • ۰

پمپ آب مدل بشقابی تک پروانه  CM یکی از پرمصرف ترین الکتروپمپ های شرکت پنتاکس با کاربردهای وسیعی مانند مصارف خانگی و صنعتی ، سیستم های تهویه مطبوع  ، افزایش و تقویت فشار آب ، مصارف کشاورزی و آبیاری ، مصارف باغبانی و بسیاری دیگر از مصارف صنعتی می باشد ، که از مدل CM50 با قدرت موتور نیم اسب ، CM100 (قدرت 1 اسب )، ...... تا مدل CM550T با قدرت 5.5اسب سه فاز ساخته شده اند. هم چنین پمپ آب CM به پمپ آب سانتریفیوژ تک پروانه نیز معروف می باشد. از مزایای پمپ های آب بشقابی می توان به کارکرد کم صدا ، کم مصرف ، تعمیرات و نگهداری آسان آنها اشاره داشت. پروانه پمپ بشقابی CM پنتاکس از دو نوع نوریل یا برنج است و با پروانه نوریل تا حداکثر دمای 50درجه سانتیگراد و با پروانه برنج تا 90درجه سانتیگراد می تواند آب تمیز را انتقال دهد. هم چنین جنس بدنه این پمپ از چدن با شفت از جنس استنلس استیل می باشد. موتور قابل کوپل برای این پمپ سانتریفیوژ تکفاز با دور 2900 ، کلاس عایق بندی F با کلاس محافظت IP44 می باشد.

پمپ آب خانگی پروانه نوریل پنتاکس CM 50/00تکفاز با پروانه نوریل دارای حداکثر رنج آبدهی 5.4 مترمکعب برساعت و حداکثر ارتفاع 21.5 متر می باشد.